Sivilce kremini nasıl kullanmalıyım?

Dermatolog Dr.Melisa Eczacıbaşı sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. Akneler, vücut lekeleri, lazer epilasyon ve daha birçok konuda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak için bizlere yazmanız yeterli. Soru 1:...
Sivilce kremini nasıl kullanmalıyım
melisaeczacıbasi

Dermatolog Melisa Eczacıbaşı

Dermatolog Dr.Melisa Eczacıbaşı sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. Akneler, vücut lekeleri, lazer epilasyon ve daha birçok konuda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak için bizlere yazmanız yeterli.

Soru 1:

İyi günler ben sivilce için yeni tedaviye başladım fakat yüzüme sürdüğüm kremi günde iki defa sabah akşam kullanıyorum fajat bazen beyaz krem lekesi yapıyor acaba kremi sürdükten bir süre sonra yıkamammı lazım yoksa başka çözüm yolu varmı? Kremin kalmaması için cevabınızı en kısa sürede bekliyorum…

Cevap 1:

Bazı kremler özellikle yüz bölgesinde kısa süreli renk değişimine yol açabilir. Bu sorun o bölgeyi yıkamakla ortadan kalkacaktır. Başka bir herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

Soru 2:

İyi günler. Ben 21 yaşında üniversite bir öğrencisiyim. Benim tırnaklarımla sorunum var. Azıcık uzasa ortaları beyazlaşıyor ve kat kat ayrılmaya başlıyor. Pul pul kopuyor, adeta kağıt gibi. Bir de baş parmak tırnaklarımda yer yer engebeler oluştu. Doktora da gittim. A vitamini tedavisi uygulandı ama hiçbir sonuç vermedi. Bu arada saçlarımda da hafif bir matlaşma ve bayağı dökülme var. Bütün bunların nedeni vitamin eksikliği olabilir mi?Aydınlatırsanız sevinirim. Bu konuya canım çok sıkılıyor.

Cevap 2:

Saç dökülmesinin çok değişik nedenleri vardır. Kan eksikliği, demir eksikliği, hormonal düzensizlik, uzun süreli geçirdiği başka hastalıklar. Tırnak rahatsızlıklarında aynı şekilde ilk başta nedenleri araştırmak gerekir.

Soru 3:

İyi günler. Ben mezoterapinin seans ücretini öğrenmek istiyorum. Ayrıca cildimde sivilce izleri var. İz tedavisi yapıyor musunuz. Saygılarımla.

Cevap 3:

Vücut mezoterapinin saans ücretini merkezimizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca web sitemiz, www.melisaeczacibasi.com’dan başvurup detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Soru 4:

Mezolifting hakkında bilgi istiyorum. Kaç yaşından itibaren uygulanıyor, yan etkisi var mı, bu tedavi başlandıktan sonra bırakılırsa ne gibi sonuçlar doğurur?

Cevap 4:

Mezolitfting cilt altı vitamin enfeksiyonu anlamına gelir. 20 yaş ve üstündeki her cilde uygulanabilecek bir yöntemdir. Cildi pesler, parlaklaştırır, sarkmasını engeller. Özellikle güneşten dolayı yıpranan, çok sigara içen ve beslenme düzensizliği olan bayan ve erkeklerde uygulanabilir. Doğru uygulandığnda herhangi bir yan etkisi yoktur. İstediğiniz zaman yöntemi bırakabilirsiniz.

Soru 5:

Burnumun ucunda kendiliğinden bir kızarıklık oluştu ve aradan geçen zamana karşı düzelmiyor. Neyle ilgili olabilir, kime başvurmalıyım.

Cevap 5:

Bu konuda uzman bir dermatoloğa gitmenizi öneririm.

Soru 6:

Benim sırtımda ve yüzümün bazı bölümlerinde sivilceler var. Ve özellikle adet dönemi öncesi artış gösteriyor. Birçok cildiyeciye başvurdum ve antibiyotik, lokal ilaçlar kullandım. Ama sivilcelerden kurtulamıyorum. Bu sivilceler iz bırakıyor, önce onları tedavi etmem gerektiğini biliyorum fakat sonrasında izler için ne yapabilirim? Kimyasal pilink yaptırdım, fakat izler geçmedi. Sizden ricam başka nasıl yöntmler kullanabilirim ve kim tarafından uygulanabilir? Şimdiden teşekkürler.

Cevap 6:

Sivilce izlerinin kalınlığı tespit edilerek gereken tedavi uygulanabilir. Bunlar derin, ortka veya yüzeysel soyla tedavi şekilleridir. www.melisaezcacbasi.com’dan bu konu hakkında yeterli bilgiyi alabilirsiniz.

Soru 7:

18 yaşındayım ve sırtım da oldukça sivilce ve siyah nokta var. Artı sırt ve boyun bölgem çok yağlı. Çözümü nedir, hangi kremi kullanmalıyım, bunların sırtımdan yok olmasını istiyorum yardımcı olur musunuz?

Cevap 7:

Sırt ve yüz bölgesindeki sivilce ve siyah noktalar için gerekli ilaç tedavisini almanız gerek. İlk aşamada sivilcenin nedenleri araştırılmalıdır.

Soru 8:

Günde 2 defa türk kahvesi içiyorum sabah ve ögleden sonra olmak üzere. Acaba bunların selülite bir etkisi var mıdır?

Cevap 8:

Selülit tedavisinde çay, kahve, kola gibi içecekleri kesmek gerekir. Bitkisel çay ve decafein bir kahve içebilirsiniz.

Soru 9:

Ellerimin çatlaklarından dolayı betnoviln adlı bir krem kullanmıştım. İki gün sonra aksitesir yaptı ve kızardı, kanayan çatlaklar oluştu. Neyapmalıyım?

Cevap 9:

İlaçlarınızı kesin ve bir nemlendirici kullanmaya başlayın.

Soru 10:

Merhaba benim doguştan bacağımda kırmızı lekeler lekeler var. İsviçire’de oturuyorum burda çok cilt doktorlarına gittim, laser tedavisi yaptılar ama malesef başarısız oldu. Acaba Türkiyede bunun bir tedavisi var mı?.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap 10:

Bacaklardaki kırmızı lekeler ve benzeri durumlar için lazer cihazları uygulanmalıdır. Sizi muayene etmek gerekecektir.

Soru 11:

Karın bölgesinde ve çene altında tüylenme olması nın sebebi nedir ve nasıl tedavi edilebilir? Bir de eşimin kan gurubu 0 Rh-, benim kan gurubum B Rh+ kan uyuşmazlığı söz konusu olabilir mi?

Cevap 11:

Tüylenme sorunu için lazer epilasyon yöntemi doğru uygulandığında en başarılı yöntemlerden sayılır. Uygulamak kısa sürer, ağrı ve acı yapmaz.

Soru 12:

İyi günler, mezoterapi ile ilgili bilgi almak isterdim. Bölgesel zayıflama için kullanılan bu yöntem nerelerde yapılıyor? Ben Yalova’da ikamet ediyorum. Yalova’da bu terapiyi uygulayan bir merkez var mı? Mezoterapi ile ilgili mesajda terapinin 8-10 seans sürdüğü belirtiliyor. Üçret konusunda bilgi verebilir misiniz? Bu tedavinin maliyeti nedir? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap 12:

Mezoterapi yöntemi sizin probleminiz olan herhangi bir bölgede uygulanabilir. Bunlar basen, bacak, karın, mide yan, sırt ve kol altı bölgeleridir. Mezoterapi seans ücretini 0212 351 28 08’den öğrenebilirsiniz.

Soru 13:

Yaşım 21, bgüne kadar yüzümden hiçbir şikayetim olmadı. Ama bu iki haftadir yüzüm pütür pütür oldu aslinda elimi deyince anlıyorum, ayrıca bir aydan beri başka bir ülkedeyim. Acaba hava, su değişiminden mi mi yoksa kullandığım ürünlerden mi? Beni bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum. Ayrıca yüzümün hangi grupta olduğunu kesin bir şekilde nasıl öğrenebilirim? Gittiğim cilt uzmanları farklı şeyler söylediler.

Cevap 13:

Yüzünüzdeki pütürler çok değişik nedenlere bağlı gelişebilir. Bunlar stres, hava değişikliği, kulanılan yeni kozmetiklerdir.

Soru 14:

Merhaba, sorunum tırnaklarımla ilgili.tırnaklarım çabuk uzuyor ama hemen kırılıyor ve katlara ayrılıyor. Geri emilimle ilgili testler yaptırdım ama her şey normal çıktı. Bu konuda kullanabileceğim güçlendirici ilaçlar veye solusyonlar var mı? İyi çalışmalar.

Cevap 14:

Tırnaklarla ilgili sorunlarda kan eksikliği, demir eksikliği, alerjik kaynaklı hastalıklar araştırılmalıdır. Ona göre uygun tedavi şekilleri önerilebilir.

Kategoriler
CiltKadınUzmana Sor
Henüz Yorum Yok

Cevap bırakın

*

*

Benzer Konular