Morluklarla mücadele etmek için

Soru 1: Gözaltı morlukları için makyaj ya da farklı güzellik ürünleri önerebilir misiniz? Ayrıca evde yapılabilecek maske gibi pratik çözümler önerebilir misiniz? Başarılar. Cevap: Öncelikle göz altı morluklarının nedeni...
Morluklarla mücadele etmek için
mine-ülgezer

Mine Ülgezer

Soru 1: Gözaltı morlukları için makyaj ya da farklı güzellik ürünleri önerebilir misiniz? Ayrıca evde yapılabilecek maske gibi pratik çözümler önerebilir misiniz? Başarılar.

Cevap: Öncelikle göz altı morluklarının nedeni belirlenir. Eğer genetik kökenli ise ancak azültılabilir, eğer uykusuzluk, göz yorgunluğu gibi nedenlerden kaynaklanıyorsa cilt yapısına uygun göz çevresi ürünleri kullanılarak bu durum düzeltilir. Makyaj malzemesi olarak da KRYOLAN profesyonel makyaj malzemelerini öneriyorum.

Soru 2: Yüzdeki kahverengi lekeler için kapatıcı veya başka güzellik ürünü var mı? Ayrıca evde uygulanabilecek pratik çözümler var mı? Başarılar.

Cevap: Leke porblemleri için eğer çok yoğun ise dermabrazyon denilen yoğun peeling yöntemi uygulanır eğer hafif ise AHA’lı özel leke giderici serumlar kullanılır. Makyajda kapatıcı olarak yine KRYOLAN ürünleri öneriyorum.

Soru 3: AHA’lı ürün olarak biovital mı, bioline serisi mi iyidir? 26 yasındayım ve milyumlarım ve PH dengesizliği var.

Cevap: Merkezimizde 1997 yılından bugüne kadar BİOLİNE ürünlerini kullanmaktayız. Hem AHA grubunu hem de diğer tüm cilt türlerine göre olan ürünlerini ve bizi asla mahçup etmedi çok iyi neticeler aldık.

Soru 4: Merhaba, 35 yaşındayım, 6 yıldır göz çevremde yoğun kırışıklıklar oluştu. Botox ve cerrahi müdahele olmadan nasıl tedavi olabilirim?

Cevap: Eğer çok yoğun bir göz çevresi kırışıklığı var ise kesinlikle dermabrazyon denilen mikropeeling yöntemini öneririm. Kırışıklıklar az ise doğru ürünlerle yapılacak kürler çok etkili olacaktır.

Soru 5: Merhaba solaryum gerçekten zararlı mı? Ben 3 kere solaryuma girdim ama yine de korkuyorum her 3 seansta da 15 dk. girdim ve bayağı karardım zaten kendi ten rengim de koyu. Öğrenmek istediğim gerçekten zararı olup olmadığı, çünkü ben tekrar solaryuma girmek istiyorum…

Cevap: Solaryum filtreli ve havalandırma sistemli olduğu taktirde asla zararlı değildir. Ancak gün aşırı olacak şekilde en fazla 8 ya da 10 seans girilmelidir. Başlangıçta girilecek süre cilt yapısına göre 8 yada 10 dakikadan başlatılabilir. Vücuttaki tüm makyaj, deodorant, parfüm temizlenmelidir. Girmeden önce, mutlaka gözlük kullanılmalıdır. Solaryum
sonrası cilt nemlendirilmelidir.

Soru 6: Merhaba ben 23 yaşındayım benim merak ettiğim bazı konular var. Ben gün içerisinde sık sık yüzümü jel ile yıkayıp nemlendirici sürüyorum bunun her hangi bir zararı var mı? Bir de makyaj malzemelerimi herhangi bir arkadaşım kullandığı zaman ya da dokunduğu zaman temizlememe rağmen kullanamıyorum. Gerçi bu tür ürünlerime özen gösteriyorum ama gün oluyor sıkışık olduğumuzda kullanıyorlar ben de ürünlerimi atmak yada peçete dahil bir yığın şeyle saatlerce temizliyorum sonra da atıyorum. Temizleme yöntemi nedir yardımcı olursanız sevinirim ve renkli nemlendirici kullanıyorum bu ürünler gerçekten doğal mı yani makyaj malzemesi değil deniliyor doğru mu? Bir de gece yatarken de renkli nemlendiricimi kullanmak istiyorum zararları var mıdır? Beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.

Cevap: Jel ile yıkama ve nemlendirme işlemini sadece sabah ve akşam yapmanız yeterlidir. Size ait makyaj malzemelerini başka kimseye kullandırmayın, siz de başkasınınkini kullanmayın. Makyaj ürünlerinde sağlığa zararlı olmayan renklendirici ve koku maddeleri vardır. Gece sadece hafif su bazlı nemlendirici kullanın ama renkli nemlendirici kullanmayın.

Soru 7: Merhabalar, ben vücutta meydana gelen çatlakların tedavisiyle ilgili güzellik merkezlerinde uygulanan bir yöntemle ilgili bilgi almak istiyorum. Dondurucu etkisi olan bir cihazla çatlak tedavisi yapılabiliyormuş. Bu yöntemi bir televizyon programında izledim fakat hiçbir güzellik merkezi bana yeterli bilgi vermedi. Çatlak tedavisi ile ilgili sadece soyma yöntemini önerdiler. Ben bilgilerinizi rica ediyorum.

Cevap: Çatlak sorunu hiçbir zaman tamamen giderilemez ancak özellikle dermabrazyon yani mikropeeling yöntemi ile gözle görülür derecede hafifletilebilir. Dermabrazyon hiçbir risk taşımayan ve tamamen problemli tabakanın soyularak atılması cilt yenilenmesine dayalı yoğun bir soyma tekniğidir. Kryoterapi denilen buz tedavisini lekelere sebep olduğu için
önermiyoruz.

Kategoriler
CiltGüzelikKadın
Henüz Yorum Yok

Cevap bırakın

*

*

Benzer Konular

  • Vitamin Enjeksiyonları Cildin Yaşlanmasını Geciktirir

    Vitamin Enjeksiyonları Cildin Yaşlanmasını Geciktirir

    Mezolifting yüz cildinin yaşlanmasını geciktirmek, daha sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüm kazandırmak, nemlenmesini ve sıkılaşmasını sağlamak için yapılan bir tür mezoterapi uygulamasıdır. Öncelikle kırklı yaşlardan sonra ciltteki kollajen...
  • Pürüzsüz cilt istiyorum

    Pürüzsüz cilt istiyorum

    Doğal güzellik uzmanı Suna Dumankaya sizden gelen soruları yanıtlıyor. Suna Dumankaya evde kolayca yapabileceğiniz bitkisel kür doğal tariflerle sorunlarınıza çözüm yolu bulmaya çalışıyor. 31 yaşındayım, göz altlarımda ve çevresinde...
  • Doğal yollardan güzelleşiyorum

    Doğal yollardan güzelleşiyorum

    Doğal güzellik uzmanı Suna Dumankaya sizden gelen soruları yanıtlıyor. Suna Dumankaya evde kolayca yapabileceğiniz bitkisel kür doğal tariflerle sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışıyor. Merhaba, 31 yaşındayım, kalçalarımda beyaz küçük sivilceler...
  • Koltukaltı bezeniz varsa

    Koltukaltı bezeniz varsa?

    Dermatolog Dr.Melisa Eczacıbaşı sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. Akneler, vücut lekeleri, lazer epilasyon ve daha birçok konuda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak için bizlere yazmanız yeterli. Koltukaltımda yaklaşık...