Kemoterapi görüyorum (Sorularınızın yanıtları)

İç Hastalıkları-Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Tecimer sorularınızı yanıtlıyor… Soru: Annem trombosit hastası midesnde bakteri varmıs trombosit şu anda 92 trombosit düsüklüğünü mide enfeksıyonu etkıler mı? etkılerse ne gibi...
doktora-soru sor

İç Hastalıkları-Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Tecimer sorularınızı yanıtlıyor…

Prof. Dr. Coşkun Tecimer

Prof. Dr. Coşkun Tecimer

Soru: Annem trombosit hastası midesnde bakteri varmıs trombosit şu anda 92 trombosit düsüklüğünü mide enfeksıyonu etkıler mı? etkılerse ne gibi besinler kullanmalı yada kullalnmamalı?bu arada mıdedekı bakteri için ilec kullanıyor (panthec ve axid) bu ilaclar kanı dusurur mu ilaclardan once kan 104 du simdi 92 ye dustu.ve hangı besınlerle koruma altına alabılırız.bilgileriniz için teşekkür ederiz

Mide enfeksiyonu, kullandığı ilaçlar ve besinler genellikle trombosit sayısını etkilemez. Ama nadiren hr türlü ilaç trombosit düşüklüğü yapabiliyor. Prof Dr Coşkun Tecimer

——

Soru: Aml hastasıyım. ilk kemoterapiyi gördüm. şu anda kendimi iyi hissediyorum.normalde kaç kürle sonuçlanır öğrenmek istiyorum. teşekkür ederim.

Kür sayısı hastanın durumuna göre değişir. 4-5 kür olbilir. Prof Dr Coşkun Tecimer.

——

Soru: itp hastasıyım yaklaşık 1 ay önce kanımdaki plt değerim 6.000 e düşüp hastaneye yattım şuanda günde 4 tane 16mg prednol kullanıyorum acaba ilaçlar tamamen bıraktığımda herhangi bi bulgu kalırmı yoksa bkaç doktora sorduğumda aldığım cevap dalak alınması sizcede dalak alınmadan iyileşme tam anlamıyla gerçekleşmezmi ii akşamlar saygılar

Genellikle kortizona yanıt geçici olmakta. Veri beklemek gerekir. Düzelmezse dalak alınır. Prof Dr Coşkun Tecimer

——

Soru: Merhaba,Teyzem 74 yaşında,Lösemi teşhisi konuldu,Teşhis kalça kemiğinden alınan ilik sonucu konuldu,Tedavi amaçlı herhangi bir şey önerilmedi,sadece Kandaki tormbosit seviyesi belirli bir değerin altına geldiğinde tormbosit veriliyor,Teşhis Hacetetpe Üniv.alındı,Biyopsi raporu elimde,Hocam yaşından dolayı mı tedavi düşünülmüyor?

Evet yaş nedeniyle tedavi verilmemiş olabilir. Prof Dr Coşkun Tecimer.

——

Soru: Hocam 72 yasındakı annem kolon kanseri makata yakın.5aydır ilac tedavısınde kandegerleri iyi cıktıgı halde .6 cı kürde makattan kan ve agrısı var cerrah amelıyat dedi.korkum ameliyatı zormu.ne olur benı bılgılendirin bu amelıyatı yaptıralımmı..tesekürler

Kanserde kan değerleri normal olabilir. burada tümörün metastaz yapıp yapmadığı önemli. Metastaz yoksa cerrahiyi kemoterapi ve radyoterapi sonrası uygulamak gerekir. Metastaz olan durumlarda barsak tıkanıklığını önlemek için de duruma göre ameliyat yapılabiliyor. Prof Dr Coşkun Tecimer.

——

Soru: Hocam merhabalar benim babam mide kanseri idi.2 ay önce midesi ve dalakı alındı.Şu anda 5 kez kemoterapi tedavisi gördü.21 gün ara verildi.Sormak şstediğim soru şu anda babamın yemesi düzgün değil,kilo kaybı var ve ishal bunların sebeplerini ve de ne zaman kilo almaya baslar öğrenebilir miyim? teşekkürler..

Genellikle kemoterapiye bağlı yeme problemlerinde tedaviden 2- 3 hafta sonra yeme problemleri nispeten azalır. Kansere bağlı ise hastalığı tedavi etmek gerekir. Bazan de iştah artırıcı ilaçlara ihtiyaç duyulur. Prof Dr Coşkun Tecimer.

Kategoriler
SağlıkUzmana Sor
Henüz Yorum Yok

Cevap bırakın

*

*

Benzer Konular