Helikobakter tedavisi gerekli mi? (Sorularınızın yanıtları)

İç hastalıkları ve Gastroenterohepatoloji ile ilgili olarak merak edip öğrenmek istediklerinizi Uzm. Dr. Nevzat Aksoy cevaplıyor. Helikobakter tedavisi gerekli mi? Merhabalar hocam. 21 yaşındayım ve yaklaşık 3 senedir mide...
doktora-soru sor

İç hastalıkları ve Gastroenterohepatoloji ile ilgili olarak merak edip öğrenmek istediklerinizi Uzm. Dr. Nevzat Aksoy cevaplıyor.

Uzm. Dr. Nevzat Aksoy

Uzm. Dr. Nevzat Aksoy

Helikobakter tedavisi gerekli mi?

Merhabalar hocam. 21 yaşındayım ve yaklaşık 3 senedir mide rahatsızlığım var. 2 sene önce midemde iltihap olduğu söylendi ve bit…. kullandım 3 kutu. Şimdi ise endoskopi yapıldı ve H. pylori ve gastrit olduğu söylendi. Bugün üçlü T… kullanmaya başladım, ancak ilacı aldıktan yaklaşık bir saat sonra midemde şiddetli bir ağrı, baş dönmesi ve baş ağrısı ve ağzımda acı bir tat oluştu. Bu etkiler normal mi acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Midedeki rahatsızlıkları iltihap olarak nitelendirmek mümkün değildir. Bu bağlamda iltihap kurutucu bit…. kullanmış olmanız da uygun olmamış. Gastrit olan kişilerde midedeki H. Pylorinin yok edilmesi gerekli olmayabilir. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız önerilir. Böylece size önerilen ilaçlar fuzuli ise onların yan etkilerinden sakınmış olursunuz.

———-

Gereksiz Helicobacter tedavisi

İYİ GÜNLER DOKTOR BEY BENİM ŞİKAYETİM MİDE YANMASI VE TOKLUK HİSSİ İŞTAHIM YOK ENDOSKOPİ YAPTIRDIM GASTIRIT VE MİKROP OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. HE….. DİYE ÜÇLÜ BİR İLAÇ KULLANDIM 14 GÜNLÜK, ARDINDAN PUL… DİYE BİR İLAÇ KULLANDIM. FAYDASI OLMADI TEKRAR HE….. KULLANDIM İLAÇ BİTTİĞİNDE YİNE SORUN DEVAM ETTİ NE YAPMAM GEREKİR?

Bir önceki hastada belirttiğim gibi gastrit olan kişilerde midedeki H. Pylorinin yok edilmesi gerekli olmayabilir. Nitekim sizde de bir etkisi olmamış. 14 gün süresince etkili olmayan ilacı tekrar kullanmanız katmerli fuzuli olmuş. Yapmanız gereken iş bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmak olmalıdır.

———-

Gereksiz Helicobacter tedavisi

İyi günler, 4 sene önce mide agrısı sebebi ile hastaneye gittim bana endoskopi yapıldı sonuçta helikobakter diye bir şey çıktı. ilaç tedavisi uygulandı. 3 ay sonra nefes üfleyerek test yapıldı ve hastalıgın geçmiş denildi. Şu an agrım felaket derecede arttı. Şimdiye kadar tedavi paketleri uyguladık hiç geçmedi. Bilgi verirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

Midede bulunan Helikobakter için ancak belli durumlarda tedavi gerekir. Bu mikroorganizma ağrı yapmaz, dolayısıyla tedavi paketi uygulanmış olması doğru değildir. Bu bağlamda yakınmalarınızın geçmemiş olması da beklenmedik bir durum değildir. Son derece gereksiz uygulanan bu tedavilerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız.

———-

İstifra ediyorum

Merhaba hocam midemde yanma ve en ufak bir şey yemede içmede anında tonlarca yemek yemiş gibi karın şişmesi, saatlerce midem hiç hazmetmiyor. Sabah yediğimi akşam dahi midemde hissediyorum. Endoskopiyle biyopsi yaptırdım gastrit+mikrop dediler bir ilaç verildi 3 sabah 3 akşam işe yaradı ama bittikten sonra tekrarladı. Sabah aç karnına istifra ile yeşil bir sıvı çıkıyor. Bütün midemden gırtlağıma kadar yanıyorum. Lütfen bir çare söyleyin şimdiden teşekkürler ayrıca bu hizmetinizden dolayı sizi kutlar başarılar ve mutluluklar dilerim.

Gastritli hastalarda 3’lü ilaç işe yaramaz. İşe yarayan büyük olasılıkla o üç ilacın içinde bulunan asit azaltıcı ilaçtır. Bununla birlikte safra çıkardığınız anlaşılıyor. Midenizde safra var ise bunu tedavisi farklıdır. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız yakınmalarınız geçecektir.

———-

Polip

Sayın hocam oncelıkle verdıgınız bılgılerden dolayı sıze cok tesekkurler edıyorum benım sorunum karacıgerde yaglanma ve safra kesemde bulunan 5 ve 3 mm capında polıp. Bunlar benım mıdemde agrı ve gaz yapıyor. Doktora gıttıgımde polıbın en az 10 mm capına ulasmasının gerktıgı ancak o zaman amelıyat edılebılecegını soyledı ılac tedavısı uyguluyorum ama hıc bır etkısı olmadı. Bazı geceler 2 defa hastaneye gıttıgım oluyo sızce poliplerin 10mm capına gelmesı beklenmelı mi veya hemen amelıyat olut bu acılardan kurtulabılır mıyım? Cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler saygılar.

Safra kesesi polipleri ve karaciğer yağlanması midede ağrı ve gaz yakınmasına neden olmaz. Dolayısıyla ameliyat olarak anlattığınız şikayetlerden kurtulamazsınız. Bunu hekiminiz de söylemiştir sanırım. Poliplerin kanserleşme riski 10 mm sonrasında başladığı için küçük polipler için bir girişim düşünülmez. Yakınmalarınız için bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız önerilir. Geçmiş olsun.

Kategoriler
SağlıkUzmana Sor
Henüz Yorum Yok

Cevap bırakın

*

*

Benzer Konular